Discografia

Deixa

“DEIXA”

Deixa és un projecte ambiciós. Potser el treball més  arriscat de l’Araceli. Triar algunes de les melodies més inspirades de l’època daurada de la Bossa Nova, respectar la seva esència harmònica i melòdica i traslladar-les al món del jazz i la improvitsació, és un viatje difícil però sempre encoratjador i saludable. I si aixó es fa amb  naturalitat i respecte,la música serà bona companya dels intèrprets i del públic.

Naturalitat amb els arranjaments, amb la fluïdesa dels ritmes, amb el cant suau i segur. I respecte per unes notes, uns acords i unes lletres que van sortir un dia de Brasil per donar una lliçó magistral a tot el món i convidar-nos a una nova forma d’entendre la música.

Amb el seu Quartet de jazz i alguns músics brasilers convidats, (Danilo Pinheiro, Paulinho Lemos i William Nunes) Araceli fa un repàs del seu repertori més estimat, cançons que ja tenia a la memòria o que ha redescobert. Tom Jobim, Carlos Lyra, Roberto Menescal, Baden Powell, etc. Sempre seran els grans autors de la Bossa Nova i a la vegada grans creadors de standards de Jazz com segueixen sent George Gershwin, Cole Porter o Victor Young.

Temes del CD:

* O PATO
* HOMENATGE A VINICIUS DE MORAES
* SO THINA DE SER COM VOCÊ
* DEIXA
* POR CAUSA DE VOCE
* INFLUENCIA DO JAZZ
* SAMBA DE BENÇAO
* SABE VOCE
* VIVO SONHANDO
* CHORA TUA TRISTEZA
* AH! SE EU PUDESSE
* TRISTE
* SAMBA DE UMA NOTA
* AGUA DE BEBER

Araceli Aiguaviva: idea, producció executiva i  veu
Jaume Vilaseca: piano i teclats i arrenjaments
Ramon Díaz: batería
Josep Mª “Curro” Galvez: contrabaix i baix elèctric
Jeppe Rasmussen: Saxos tenor i soprà
Danilo Pinheiro: veu, guitarra espanyola i eléctrica
Paulinho Lemos: guitarra espanyola i veu
I també invitat especial en els temes “vivo Sonahndo”
i” So Thina de ser com voce”

William Nunes: percussió

Tècnic de gravació i mescles: Pere Aguilar
Mastering: Ferran Conangla
Producció veus: David Casamitjana
Assitent estudi: Carles Rivera
Direcció de veu: Ana Finger
Profesora de portugues brasiler: Ana  Mutrán
Libreto i direcció escènica: Alfredo Becker
Fotografíes: Pepe Encinas
Disseny gràfic: Debora Martí
Disc gravat i mesclat a Estudi Nomada 57 al gener del 2010

El ritme de les paraules

“EL RITME DE LES PARAULES”

“El ritme de les paraules” (Satchmo, 2005) és el segon disc de la cantant de jazz catalana Araceli Aiguaviva i el seu quartet. Aquest segon lliurament presenta música original creada especialment per gaudir d’un grapat de poemes que Joan Margarit dedica al jazz i als seus protagonistes (John Coltrane, Billie Holiday, Art Tatum, Charlie Parker, Clifford Brown…) amb una força molt especial que, de ben segur, es deu tant a la seva qualitat com a poeta com al seu interès per una música que ha marcat ja diverses generacions. En aquest cas volem servir un plat que vol arribar a les fibres més sensibles i més íntimes dels amants del jazz més calent.

Per primera vegada veu la llum un treball dedicat íntegrament a musicar, en el terreny del jazz, poemes de Joan Margarit.

La personal veu d’Araceli Aiguaviva acarona les paraules, es mostra potent i gaudeix improvisant. L’aposta era difícil –posar música als versos, fer jazz en català… -, però el resultat és francament estimulant.

L’equip que ha dut a terme aquest treball era una garantia d’èxit. D’entrada estava l’Aiguaviva Quartet, creat el 1994, i format per la cantant Araceli Aiguaviva, el pianista Jaume Vilaseca, el contrabaix Josep Maria “Curro” Gálvez i el bateria Ramón Díaz. Se’ls hi han sumat com a músics el percussionista Marc Vila, el saxofonista Víctor de Diego, el trompeta David Pastor i el guitarrista Vicenç Solsona, a més del quartet “a capel.la” Musdeveus, format per Mercedes Delclós, Elvira López, Carol Brunet i la mateixa Araceli Aiguaviva i la col·laboració de Diana Palau.

Estan, a més, els compositors de les melodies que donen forma al disc: Francesc Capella, que ha estat també el director musical del disc, Elisabet Raspall, Xevi García, Martí Ventura i l’esmentada Mercedes Delclós.

El primer disc de l’Aiguaviva Quartet, titolat simplement “Aiguaviva”, estava format per cançons prou conegudes del jazz de sempre i va sortir el 1999.

La idea d’aquest segon disc és que conformi també, quan calgui, una posada en escena multidisciplinar, amb la participació de Joan Margarit, i amb la projecció d´un audiovisual , així com amb diferents el·lements escènics, per arrodonir un espectacle que difícilment deixarà algú indiferent.

Temes del CD:

* Remolcadors entre la boira
* Marxa fúnebre per Art Tatum
* Charlie Parker
* Homenatge
* John Coltrane
* Tendresa de fons
* Fill a l’hivern
* Parker conversa amb la mort
* Versos per a la Billie
* Matinada al Monumental
* Concert a l’Europa

Araceli Aiguaviva – veu
Francesc Capella – piano
Jaume Vilaseca – piano
Josep M. “Curro” Gálvez – contrabaix
Ramón Díaz – bateria
Marc Vila – percussions
Víctor de Diego – saxo alt i saxo tenor
David Pastor – trompeta
Vicenç Solsona – guitarra elèctrica i espanyola
Mercedes Delclós, Carol Brunet i Elvira López (grup vocal a capel·la Musdeveus) – veus
Diana Palau – veu

Lletres: Joan Margarit
Compositors : Francesc Capella, Eli Raspall, Martí Ventura, Xevi García, Mercedes Delclós.
Idea i producció: Araceli Aiguaviva
Direcció musical: Francesc Capella, excepte Concert a l’Europa dirigit per Mercedes Delclós i Tendresa de fons dirigit per Xevi Garcia
Gravació i masterització: Estudi Laietana, febrer 2005
Tècnic de sò: Jordi Vidal
Mesclat per Jordi Vidal i Francesc Capella
Fotografies: Pepe Encinas
Producció: Araceli Aiguaviva Baulies
Edita: Satchmo S.L.

Aiguaviva“AIGUAVIVA”

Aquest és el primer disc d’Araceli Aiguaviva, una veu a tenir en compte que es suma a l’escàs, però cada cop més interessant panorama de cantants femenines de Jazz a Espanya. Per aquesta primera entrega l’Araceli ha escollit un repertori variat que ens ofereix la possibilitat d’escoltar-la en àmbits diversos. Els estàndards de jazz, el blues o la sonoritat càlida de la bossa nova conformarien un conjunt d’estètiques que ella ha volgut deixar enregistrades en aquest treball. Cada una d’elles es planteja aquí sota la visió personal d’aquesta cantant catalana, visió a la que s’ha de sumar la important aportació dels bons músics que l’han envoltat en aquest projecte.

Al respecte de la tradició del jazz vocal cal afegir aquí una sensibilitat moderna i contemporànea que és la raó de que, en veu d’Araceli, cadascún dels temes interpretats tingui una vigència en el present, immersa en l’ampli ventall de les propostes vocals de l’actualitat i sempre amb un sentit personal que converteix aquest disc en una entrega singular. Araceli Aiguaviva entra així en la realitat del nostre jazz més proper, segura de sí mateixa, de les seves possibilitats d’aportació i, per sort, conscient de que tota revisió realitzada des de l’actualitat requereix d’un coneixement i respecte a la tradició que la dignificarà a les oïdes dels que l’escoltem.

Temes del CD:

* Makin Whoopee
* Take The “A” Train
* Chega De Saudade
* Lover Man
* I’m Walkin
* Fever
* Love For Sale
* Georgia
* Sing, Sing, Sing
* On The Sunny Side On The Street
* Discussao
* Almost Like Being In Love
* Hey Babe
* What A Little Moonlight Can Do

Araceli Aiguaviva – veu
José Reinoso – piano i teclats
Josep M. “Curro” Gálvez – contrabaix i baix elèctric
Ramón Díaz – bateria
Músics convidats:
Benet Palet – trompeta en 4 i 9
José Luis Gámez – guitarra en 7 i 13
Víctor de Diego – saxo tenor i saxo soprano en 2 i 11
Edita: Joan Ballesté Duran, Satchmo S.L.
Producció: Araceli Aiguaviva
Producció musical i arrenjaments:
 José Reinoso, Josep M. Gálvez i Ramón Díaz
Grabat, mesclat i masteritzat per Robert Ballester a Bit a Beat Studios
Tècnic de sò: Robert Ballester
Assistents: Ferran Conangla i Marc Soldevila
Disseny gràfic: Juanjo Melgar
Fotografia de portada i inlay: Pepe Encinas
Fotografies interior: Joan Manel Baliellas