Retalls de premsa

Pàgina 1 | Pàgina 2 | Pàgina 3

Viure als Pirineus, Juny 2006 – J. Anton Corrales
“Aquest mes us parlarem d’un CD per a sucar-hi pa. Proposem jazz del millor, fet a casa nostra. Es tracta d’un àlbum molt apte per a regalar i que evidenciarà el bon gust de qui així ho faci. A principis del 2000, el debut discogràfic d’aquesta cantant, amb l’àlbum Aiguaviva del segell SATCHMO JAZZ RECORDS, venia a potenciar el panorama de jazz vocal femení autòcton (amb valors de referència contrastada com Carme Canela, Laura Simó i Txell Sust) … Ara després de gairebé sis anys del seu primer disc ens ofereix el nou CD El ritme de les paraules [...]”

El Temps, 28/02/2006 – Alex Millan
“Els poemes jazzístics de Joan Margarit han trobat en Araceli Aiguaviva la seva traductora al terreny musical. La seva veu càlida trasllada amb coratge les lletres, acompanyada d’una banda d’extraordinària eficàcia.”

Serra d’Or, Gener de 2006 – Miquel Pujadó
“Joan Margarit és un enamorat del jazz. A la seva obra, no són pas pocs els poemes que parlen d’aquesta passió. Per al seu segon àlbum, la cantant Araceli Aiguaviva ha seleccionat onze d’aquests poemes. [...] Araceli Aiguaviva, assessorada per Margarit, interpreta els temes amb convicció i sensibilitat, acompanyada eficaçment per un grup format per músics tan experimentats com el mateix Capella, el pianista Jaume Vilaseca, el guitarrista Vicenç Solsona, el bateria Ramon Díaz, el contrabaixista Josep M. “Curro” Gálvez i un considerable etcètera.”

La Vanguardia, 30/01/2006 – Karles Torra
“La inexistencia de una tradición poética asociada al jazz es uno de los agujeros negros de nuestra cultura y se agradecen iniciativas como la de Araceli Aiguaviva, que ha consagrado por entero su último disco (El ritme de les paraules) a los textos de Joan Margarit. Hablamos de un repertorio de once temas, que han sido musicados por valores emergentes: Francesc Capella, Eli Raspall, Xevi García o Martí Ventura.
Aunque padecía un fuerte resfriado, la valiente cantante barcelonesa no quiso posponer la presentación de su nuevo material en la Nova Jazz Cava de Terrassa. A su grupo habitual (excepción hecha del saxofonista danés Yepe) también se sumó el poeta Joan MArgarit para introducir algunos de los poemas. Entre ellos, una sensacional Marxa fúnebre per a Art Tatum, un tierno y palpitante Charlie Parker o un lúcido Homenatge, perfilado alrededor de la figura de Clifford Brown y que el poeta aprovechó para dedicar al gran trompetista egarense Josep Maria Farràs.
Sin entrar en otras lindezas interpretativas, dados los condicionantes, no es menos cierto que Araceli Aiguaviva realizó un notable trabajo a la hora de ajustar las inflexiones jazzísticas a la lengua de Ramon Llull. Lo hizo con mucha naturalidad y frescura, sin que se perdiese ni una palabra y sin dejar ningún cabo suelto. Todo en la voz de Aiguaviva fue jazz clar i català.”

El Periódico, 27/28/29 de gener de 2006 – Roger Roca
“L’idil·li entre músics de jazz i poetes, com testifiquen el maridatge entre els grans de la generació del be bop o la fascinació que Jean Cocteau sentia pel swing, ve de molt lluny. La cantant Araceli Aiguaviva tanca el cercle amb el seu segon disc de llarga durada. En el treball, titulat El ritme de les paraules, Aiguaviva posa música als versos que el poeta Joan Margarit va dedicar, al seu tron, a John Coltrane, Billie Holiday, Art Tatum, Lee Konitz i altres immortals del gènere.
Un poemari de temàtica exclusivament jazzística que Aiguaviva estrena en directe amb la participació de Margarit com a rapsode. Miguel Poveda, per cert, inclou un poema del mateix Margarit en el seu recent compacte, Desglaç. Acompanya la cantant el seu grup habitual, que lidera el pianista Jaume Vilaseca.”

El País, 12/01/2006 – Miquel Jurado
“Araceli Aiguaviva és una de les nostres cantants de jazz amb més anys sobre els escenaris. La seva és una tasca incansable, l’últim fruit de la qual és El ritme de les paraules. Es tracta d’un magnífic treball que ha fornit a mitges amb el poeta Joan Margarit i en què es basteixen sòlids ponts que posen en relació el jazz i la poesia catalana contemporània.
Aiguaviva ha escollit 11 poemes de Margarit, tots ells centrats en el jazz o que tenen essències tangibles de la música afroamericana, i els ha cantat amb les partitures que han escrit per a l’ocasió Francesc Capella (ell és també el pianista i director musical d’aquesta producció), Xevi García, Eli Raspall, Martí Ventura i Mercedes Delclós.”

Jaç, Hivern de 2005 – Marc Alzina
“Inspirada pel jazz, bona part de la poesia de Joan Margarit és la que ha motivat la vocalista Araceli Aiguaviva en la confeciió d’aquest disc, farcit d’uns versos d’esperit bopper que denoten l’apassionament del poeta per una música que l’ha atrapat en el més profund.”

Pàgina 1 | Pàgina 2 | Pàgina 3